THE YESABLE PROPOSAL

kunst10daagsebergen

De Buitenstaander

Pieter Lemmens heeft geen enkele verbinding met Bergen. Nooit eerder had hij de Heerlijkheid bezocht. Precies hierom is Lemmens uitgenodigd door curator Harald Vlugt om tijdens de Kunst10daagse 2015 een project uit te voeren op De Weide bij landgoed Het Hof aan de Eeuwigelaan.

logo-2015Kentering, het thema van de Kunst10daagse, wordt vaak veroorzaakt door krachten van buiten af. Niet alleen nu tijdens de Kunst10daagse in Bergen. Lemmens werkt altijd vanuit het perspectief van de toeschouwer om hiermee de noodzakelijke afstand tot dé werkelijkheid te behouden.

Met het kunstwerk ‘The Yesable Proposal’ op de weide bij ’t Hof reageert Lemmens op de gekte van deze tijd. Zijn verbazing over de ontwikkelingen in onze samenleving heeft tot een bijzonder werk geleid, waarin eeuwigheid en vergankelijkheid samenkomen.
Het landschappelijke kunstwerk laat de buitenplaats volledig in haar waarde en maakt de bezoeker zeer bewust van de historische en fysieke plaats in Bergen. Het werk is tijdelijk en zal op de laatste dag van de Kunst10daagse worden teruggegeven aan de natuur.

De Weide bij Het Hof
Eeuwigelaan 1, 1861 CL Bergen.